Sunday, December 30, 2012

Happy birthday to me !!


Assalamualaikum

Pada tanggal 30 disember 1987.... sepasang suami isteri menanti dengan penuh sabar akan kehadiran seorang puteri dalam keluarga mereka....alhamdulillah setelah penantian selama 3 tahun..akhirnya doa mereka untuk memiliki cahaya mata perempuan di tunaikan. Selama 10 tahun anak perempuan mereka di manja kan dengan penuh kasih sayang yang tidak terluah. Setelah 10 tahun....pasangan suami isteri di kurniakan lagi seorang puteri. Mulai dari itu... anak perempuan yg pertama sudah belajar menjadi seorang kakak kepada seorang adik perempuan.

Alhamdulillah..... aku sudah berusia 25 tahun....
Alhamdulillah ..... aku di beri peluang oleh Allah swt untuk menikmati kehidupan ini
Alhamdulillah..... aku di jaga dengan sempurna oleh mama dan ayah ku...walaupun aku bukan lah anak manja mereka tapi keperluan aku tetap di dahulukan
Alhamdulillah.....dalam usia sebegini aku di beri rezeki untuk buat ayah n mama happy...aku cuba tunai kan ape yg mereka inginkan walaupun tanpa diminta.
Alhamdulillah.... aku bersyukur dengan segala nikmat yg telah engkau berikan...jauhi la aku dr sifat2 munafik...jauhi aku dr segala bisikan syaitan.

Amin....

Semoga aku terus berjaya dalam kerjaya...di murahkan rezeki serta di panjangkan umur... di temukan jodoh serta berbahagia bersama keluarga tercinta...Aminn
Semoga di makbulkan... in sha allah.

Selamat hari lahir ..... 

Nurul Farhana Binti Mohamad Sabri


:: Terima Kasih ::

Saturday, December 29, 2012

Happy birthday my housemate


Assalamualaikum

Hari nih besday my housemate....so, HAPPY BESDAY SAHABAT!!! Yang ke?? 26 tahun maaa.....still mude belia lagikk hehehhee


Semoga di murahkan rezeki dan di panjangkan umur.. hope all ur dream comes true and semoga kebahagian sentiasa mengiringi hidup kamu...

Di sebabkan kami berkerja malam td.... so, kami just makan-makan kat luar je.....hehehehe makan sampai xhinggat dunia...





:: besday girl ::


:: Lamb chop yg ohsem!! ::

:: Chicken chop yg yummy !! ::

HAPPY BIRTHDAY GIRL 
Sweet 26 

Jom terjah belog my housemate

p/s : Semoga persahabatan kita kekal sampai bila- bila...amin
       - sbb tuh la perangai kite sama...kite lahir selang sehari rupenye..hihih thn je beza :P

:: Terima Kasih ::

Saturday, December 22, 2012

Lempeng pisang


Assalamualaikum...

Sambil-sambil tgk notes pepetang...tetiba terpandang kat gambo lempeng pisang yg penah buat dlu....tetiba cammm terliur la plak... makan waktu petang gan air kopi hitam pekat panas ponnn sodap nih....tambah2 kalau time hujan...lagikkk sedap...xpandang kiri kanan daa....hahahah

Selalunya mmg jarang datang penyakit rajin nak buat menu2 mcm nih...tapi dari duk tgk pisang tuh bakal jadi lembik...terus dtg idea ntah ape2... ingat nak makan lempeng jer...skali teringat plak... apa kata letak pisang dalam lempeng tuh....so, percubaan yang agak menarik.... menjadi jugak...rase pun sedapppp.... ade rase mcm cekodok pisang jerk...tp nih lagik fresh sbb trus gigit pisang tuh terus..hehehhee

Menu bujang jer kitew :

- Bancuh tepung gandum + air + garam ( bancuh jgn terlalu cair, jgn terlalu pekat...sedang2 
   jer)

- Oleskan kuali dgn sedikit minyak


- Masakkan atas kuali bulat...gunakan senduk untuk letak bahan yg dah di bancuh, ratakan  

  menggunakan senduk tersebut...pastikan nipis lempeng tuh.

- Api paling kecikkkksekali yer...nnti hangitt plak...agak2 dah masak...letakkan 3 or lebih 

  ketul hirisan pisang then lipat dua lempeng itu..biarkan sekejap supaya rase pisang tuh 
  meresap masuk ke dlm lempeng tuh.

- Pastuh angkat dan hidangkan.....yummmyyyy!!!!


Boleh buat minum petang2 di hari minggu....heheheheh jom carik pisang!!


:: Terima Kasih ::

Tuesday, December 18, 2012

Macaroni carbonara + daging burger


Assalamualaikum

Hari-hari bujang ku bosan asyik makan nasik jer...so, di sebab kan kepala otak yang sedikit kreatif dalam ilmu masakan, so aku menggunakan kesempatan untuk mengcampuradukkan resepi antarabangsa ini.....muehehehehe

Nama menu aku nih macaroni carbonara berdaging burger....hahahaha amacam? Gempak x? Hehehehehe suka hati bagi nama cenggitu kan...xpe, yang penting ianya halal di makan.

Resepinya semudah A B C....

- Hanya perlu tumiskan bawang merah + putih yang di racip sehingga naik bau.

- Masukkan daging burger yang telah di hancurkan, kacau2 sehingga daging masak. ( masukkan sedikit air utk elak bwg n daging kering/ hangit)

- Masukkan satu tin kecik sos prego cendawan, kacau2. ( anggaran untuk 2 orang makan)

- Tambahkan air menggunakan ukuran tin prego itu td...agak2 nak cair, hanya tambah 1 1/2 
  air.

- Masukkan sedikit sahaja garam...sbb sos tuh sememangnyer dah masin tapi di sebabkan 
  kita dah tambah air...so, perlu la kite letak sedikit sahaja garam.

- Masukkan 3 or 4 ketul udang segar yg telah kita potong 2...untuk menyedapkan serta 
  merasakan lagik masakan kita itu.

- Bagi yg nak pedas, boleh masukkan cili api yg di potong halus2.

- Biar kan sehingga mendidih...then tutup api. SIAP!!!


Hidangkan bersama macaroni yang telah di rebus.... kuahnye akan menjadi warne ke pink-pink sikit hasil campuran warne daging merah + sos prego yg berwarna putih...comel jerk mase nak makan tuh...hahahahaha comel kah???

Resepi orang bujang jerk.....hahahhaah nnti boleh cuba yer :)

P/s : nk lagik ohsem... mase nak makan tuh..letak skit lada sulah...perghhh terangkat seyyy!! Hovernyer ko! Hahahaha





:: Terima Kasih ::

Sunday, December 16, 2012

Kini sudah bertukar :)


Assalamualaikum

Walaweh..... sudah bertukar yer nampaknyer blog cik nugrul kite nih.... hehehehhe walaupun tiada perubahan drastik dari segi interface namun dari segi domain nyer sudah bertukar....hahahhahaha tapi nampak gaya nyer header blog wajib di tukar...hihihihi wahahahaha saya xkreatip...sape nk offer bikin header blog saya?? Hehehehehe sila drop comment k...hihihi


Alhamdulillah la... bertukar jugak akhirnye... in sha allah..semoga semangat nk berblogging menjadi semakin tinggi walau di mana jua berada...teknologi kan semakin maju...semuanya di hujung jari anda... xgitu?


Setelah bertungkus lumus mengadap blog saudari nih....setelah banyak persoalan yang saya tanye kat dia....alhamdulillah berjaya jugak....hahahaha pening jugakk nk ngadap step2 nyer itu....so, thanks kepada yang banyak membantu.


So.... welcome welcome welcomeee

p/s : kepada anda semua yang teringin sangat memiliki domain seperti saya secara PERCUMA pada tahun pertama dan hanya bayar Rm20 untuk tahun-tahun seterusnya...sila terjah blog www.coklateyes.my sebelum 25 december 2012.....rebut peluang yang di sediakan!! bersama2 kita menikmati peluang yang di berikan....Thanks You



:: Terima Kasih ::

Sunday, December 9, 2012

Misi mencari ikan bakar kat melaka....

Assalamualaikum.....

Setelah habis tenaga di gunakan untuk bersukaria di wonderland melaka....kami teruskan perjalanan mencari hotel yg telah di booking...agak mencabar jugakk sebab kurang familiar dengan kat melaka nih.




Alhamdulillah....akhirnye sampai jugakk ke hotel, rest-rest kejap then teruskan untuk misi mencari ikan bakarrr....area maner ek ikan bakar yg best?? Huhuhuhu terjah je la memane ...



So..... teruskan mencari kedai...lapor dah perut asyik berendammm je dari td...hehehehehe

P/s: syok gakkk jenjalan gan mmber... :)
posted from Bloggeroid

:: Terima Kasih ::

Saturday, December 8, 2012

Holiday Time lagikkkk


Assalamualaikum

Wohaaa.... esok pagi ke melaka sebab ade kenduri kawin kawan kerja wiff my housemate....heheheh then?? Kemana kite yer..... nnti la cite ...stay 1 night kat sane...so ape lagik jalan-jalan cari makan laaa.

Amboi...asyik berjalan je ek hujung-hujung tahun nih... yang p holiday kat penang pun belum habis citer lagik.... huhuhu penat bekerja kan...haruslaaa kasi badan rilekkkssss..... cuti tahunan pun berlambak-lambak lagik.. rugi gitu je laa.






HAPPY HOLIDAY !!! (Walaupun dekat tetap kire holiday gak heheheheheh)
posted from Bloggeroid

:: Terima Kasih ::

Tuesday, November 27, 2012

Give Away Dot My

Assalamualaikum....



Masih sempat lagik nak join ...heheheh

Tarikh tutup : 11.15 malam....selasa 27 november

Nak join? Klik kat banner yer...

Semoga berjaya !!! Aminnnn.....
posted from Bloggeroid

:: Terima Kasih ::

Friday, November 23, 2012

Holiday Time :)


Assalamualaikum

Yuhuu.... Selamat Pagi !!! * Jom Exercise...1...2..3
Ehehehehe bukan main bersemangat update blog awal-awal pagi kan, al maklum la... Pagi-pagi cenggini murah rezeki taw...so, jangan tido selepas subuh hokeh! he he he he

Sekarang kat Airport, keje shift Malam td...  and tak sabar nak balikkkk sebab? sebab? Yahooo!!!! nak pegi holiday laa... (^-^V) mesti la heppy berganda-ganda sebab pegi gan semua family... adik beradik semua ikut hihihi. 



Eh! Nak pegi holiday kat ner?? he he he
Dalam Malaysia lagik... belum ade rezeki nak p luaq malaysia *eh, apsal tukaq loghrat plak aih?? hahahaha amik mood orang kata :)

Sooooooooooo!!!!



 Say Hye Hye to ......... 




Semoga Perjalanan Pergi dan Balik ku Selamat.... Amin!

p/s : Lapaq nasik kandaq dah aih....






:: Terima Kasih ::

Wednesday, November 21, 2012

SEGMEN ERAZ FADLI: Pencarian BLOGLIST

Assalamualaikum


Nak Join ?
Klik pada banner
TQ

:: Terima Kasih ::

Sunday, November 11, 2012

Rezeki Dapat Hadiah :)

Assalamualaikum

Petang-petang gini tengah-tengah boring...saje layan gambo dalam henpon..tetiba tertengok kat gambo yang sepatutnya di up kan dalam entry ... hihihi so terus sambungkan niat untuk wat entry untuk ucapkan Terima Kasih banyak-banyak.

Terima kasih la sebab dapat hadiah daripada blogger...  festime tu selama berblog.. nak wat cmner...baru di murahkan rezeki + bernasib baik...hehhehe selalu xberapa lucky sangat...

Okeh, sekarang nak update hadiah 1st yang saya dapat adalah sarung tangan  daripada HIJABUL AZZWAA BOUTIQUE .. hadiah ini saya dapat coz Add FB beliau... so, kepada sesape yang Add FB, beliau akan kasik hadiah ... Saya dapat tahu tentang nih pun daripada blog Intan Berlian a.k.a Kak ina ... akak nih bagus taw sbb slalu sharing segala bagai info-info yang menarik plus kalau ade org nak kasik hadiah free...hikhikhik


 :: Bungkusan hadiah ::

:: sarung tangan kaler biru mude ::

Hadiah kedua plak...saya dapat daripada blog INTAN BERLIAN sebab saya Join Mini Giveaway yang akak nih selalu buat tetiap bulan....  Alisha ( Anak dara kak ina)  cabut undi... so, saya agak bertuah pada bulan tuh... tuh yang menang cabutan tuh...hehehehe hadiahnye? Perfume Escada ... sangat wangi hokeh! dapat-dapat jerk terus sembur ..hihihi testing bau orang kata...hahahhaha

::Bungkusan Hadiah ::

 :: comel kotak nye ::

 ::Sweet je kaler botol ::


Eh! tidak di lupakan jugak kepada Eca yer...sebab tolong inform yang saya menang Mini Giveaway tuh...al maklumla mini giveaway tuh tempoh nye 24 jam untuk kasik respon kalau tak...Alisha akan cabut undi lain..hehehe dulu saya penah menang gak tapi bukan rezeki saya...saya lambat mengresponkan diri...he he he Tuh la jarang sangat bukak blog.

Jom Terjah ke FB &  Blog Mereka :)

Hijabul Azzwaa Boutique
Intan Berlian
Eca

Terima Kasih yer Kepada Semua...Semoga Anda semua di murahkan rezeki lagik... Amin!



:: Terima Kasih ::

Saturday, November 10, 2012

Ketupat palas manis goreng

Assalamualaikum....

Hari tuh mmber umah balik umah abg dye sbb parent dye dtg dari kampung...then mase beliau balik ke rumah sewa... mak dye ade kasik ketupat palas manis.....owh my fav!! Mmg dah lame nakkkk tapi my mum tak pernah plak buat sendirik....mybe sbb xpenah buat kan...nak anyam ketupat palas tuh...lg la failed...hehehe

So, agak teruja makan ketupat palas manis tuh..heheheh sampai lupe tgh on diet...on la sgtttt hahahaha sempat la bedal 3 ketul... pastuh kan...ade lebih lagik...tetba tetingat mase kecik2 dlu...maktok pernah gorengkan ketupat palas tuh.... so, nnti dye akan mcm garing2 sikitla.... wahhh lagi la excited...mende yang dah lame xmakan kan..bila ade depan mata lagilah jadi terus tak ingat dunia...hehehe





Gini la rupanye selepas di goreng...tp xde la goreng garing sangat sbb takut keras sangattt plus takut hangitttt....hahahhaha tapi bila gihit kat bucu tuh terasa la ranggup nyer....terus bedal sampai habis gan member umah.... kalau dah makan pulut confirm laaaaaa malam tuh tido pun asek sedawa jerk.....anginkan...hehehhe *alasan*

posted from Bloggeroid


:: Terima Kasih ::

Friday, November 9, 2012

Oitt buat ape tuh si comel :)

Assalamualaikum

Bantai tersengeh + gelak2 bile tertengok gambo nakal + comey dari si comel neh...he he he kadang-kadang binatang pun leh wat kite gelak..tersenyum...alahai...kelakar tengok gaya nya.. nak sangat minum air tuh yer...he he he he 

:: hadoi! kepala ku tersepit!!! ::

Selain dari tatap gambo INI... gambo binatang comel + kelakar ginih pun leh wat hilang stress + penat bekerja taw... nasib ade partner duk sebelah.... kalau tak aku bantai gelak kuat-kuat...eeeeee comel + geram h0keh !!

p/s : pic from FB


:: Terima Kasih ::

“SEGMEN : NASZ NAK KUMPUL 100 BLOGGER”

Assalamualaikum




Jom Join segmen nih ramai-ramai....mcm best pun ade! so, ape tunggu lagik... 

Moh kite KLIK  pada banner di atas yerp!



:: Terima Kasih ::

Error apakah itu??

Assalamualaikum.....

Minggu nih banyak keje shift siang....so, bangun kene la awal pagi.... masuk keje dengan keyakinan yang jitu..ceewahh... panaskan enjin motor dulu ...asik hujan jer...nanti enjin pun sejuk... xpasal kang motor mati tepi jalan...hihihi so memanaskan enjin motor adalah sangat2 penting !

Bersarungkan jaket kerja dan bergalaskan beg sandang kerja...kaki melangkah masuk ke airport., sampai je terus on laptop...wat keje sket...*wat keje??* hihihi pastuh layan cite julia jap...pastuh terus jadi white screen ... erk!apakah? Dengki btul org tgh syok layan cite julia sambil kesat2 air mata....hahahhaha then try to restart....sekali dye dah xmo masuk windows la plak....haishhh...menduga betul laptop cik opis kite nih yer.... nak tukar baru kah?? Try punyer try tetap jugak jadi cenggitu... huh!

Agak2 saper leh tolong yer?? Huhuhu




Terus dye kuar error cenggitu bila nak restart balik...aduyai...kenape eh?
posted from Bloggeroid

:: Terima Kasih ::

Thursday, November 8, 2012

Penenang jiwa saya


Assalamualaikum



Petang-Petang cenggini mmg bosan kalau duk umah sensorang.... tambah2 musim hujan gini..nak kuar jenjalan pun pikir 1000 kali.. kat kawasan belakang umah sewa dah naik air...jalan semua dah ditutup... nasib la laluan kuar dr umah ke jalan besar belum lagik air naik... kalau tak bersampan bagai ler ker tempat keje...hahahha xpun cuti sbb banjir.... xpe umah nugrul tingkat 4...selamat lagik kalau air naik... tp bekalan kene cukup...satg kering kontang duk dlm umah.



Orang kata muka baby nih penenang jiwa...betul kah?? Kadang2 kalau tgh marah tgk muka baby terus xjad marah kan... sbb ape ek?  Sbb baby nih kan suci bersih hatinya...xde dosa walau sekelumit....wahh gitu. Muke baby nih setenang air di tasik... kadang2 bile kita tgh resah or dlm stress cer kite belek2 gambo baby...sure la kite akan tersenyum.... reda sikit jiwa kan... hehehe  belek gambo baby kat google je la... nk belek gambo anak sendiri belum ade lagik..heheheh xpun tgk gambo anak sedara ker...anak sepupu ker.

Nugrul pun selalu gak guna cara gini bile berada dalam keadaan yang di nyatakan seperti td...  menjadi la jugak untuk ilangkan tension kerja...stress n sunyi. Kalau yang ade anak sendirik lagi la untungkan...mesti gambo anak jadi wallpaper desktop kat pc kerja kan ...takpun kat wallpaper henpon... sumber inspirasi ..sumber semangat ler orang kata...xgituw?? Hehehehe


P/s: gambo baby itu adalah penenang jiwa saya...* gambo anak sape ko rembat tuh oi!!* Hahahhaha
Published with Blogger-droid v2.0.9

:: Terima Kasih ::

Wednesday, November 7, 2012

Pencetus semangat hihihi


Assalamualaikum

kecewanya entry yang siap di ilhamkan hilang ntah ke mana...huhuhu rasa nak nanges je mengenangkan idea2 hilang gitu aje.... dahla sekarang dalam proses nk kembalikan mood blogging.....uwaaaaaa sabar.....sabar yer cik nugrul oi!!

Banyak betul dugaan n halangan yer....hihihi tapi di harapkan dengan kehadiran si dia dalam hidup nh memberi semangat yang berganda2 untuk rajinkan diri mengupdate blog kesayangan hamba ini.



:: Terima Kasih ::

Saturday, October 27, 2012

Hasil Aidiladha

Assalamualaikum

Sekarang tengah tunggu tulang di rebus....motif? nak buat sup tulang ohsem....hahahhaha ohsem la sangat kan..... arinih xpayah jadik chef sbb kakak ipar yang jadik....hahahah syoknyer...sampai masa ...jom makan...teruk perangai nampak....heheheh xpe sekali sekala kan...bile lagik nk merasa kan...hehehe

Esok dah nak balik KL....huhuhu sekejapnye ku rase....tp xpe dedy dah plan a great holiday untuk next month....teruja dengar dedy bercerita.. Wow xsabarnyer....
:: Terima Kasih ::

Thursday, October 25, 2012

Tahniah Blogger Intan Berlian :)






Assalamualaikum

Alhamdulillah....di sini nugrul nak ucapkan TAHNIAH kepada blogger Intan Berlian di atas kelahiran Puteri ke dua beliau....comel mcm kakak dye jerk....eheheheh



Kak Ina telah selamat melahirkan seorang baby girl pada hari isnin 22 Oktober 2012...semoga dengan kehadiran cahaya mata ke dua ini menambahkah lagik sinar kebahagian untuk kak ina sekeluarga... ade geng la Alisha nanti yer....ajak maen masak-masak tolong ibu yer nnti..he he he he... 

Selamat Berpantang kak Ina !! hehehe
Nak tgk baby comel??

Jom Terjah ke blog beliau - SINI 

:: Terima Kasih ::

Wednesday, October 24, 2012

Raya Lagikk.... Alhamdulillah :)

Assalamualaikum

Alhamdulillah...bersyukur sangat sebab tahun nih di beri kesempatan untuk merasai nikmat berhari raya di kampung bersama keluarga tersayang...he he he cam xcayer je ade cuti untuk balik beraya...cun r jadual keje bulan seploh neh...ngam-ngam je raya haji aku offduty...yeah!! rase nak lompat tinggi-tinggi jerk..he he he

Keje shift macam aku nih memang susah sangat nak bercuti tme public holiday gini..bak orang kate...ikut nasib..hu hu hu Raya AidilFitri dapat balik...Raya AidilAdha pun dapat balik...yeay!! Esok pagi after my houzemate balik keje terus kami bertolak balik ke kampung.. housemate keje malam nih..so, kene tunggu dye abes duty dulu baru boleh balik...

So, di kesempatan ini aku nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Raya AidilAdha kepada Semua Bloggers...Kawan2 yang mengenali diri ini ...  dan kepada seluruh umat islam di dunia ini...


:: pic from gugel ::

Doakan aku n my houzemate selamat sampai ke kampung halaman dengan selamat yer...hehehe 

Hati-hati bawak kete yer semua...jangan bawak lelaju...ingat ler AES sentiasa ade dimana-mana hehehe

p/s : Pencarian Folower ke 200 still lagik masih ON yer... adakah anda yang bertuah?? KLIK sini





:: Terima Kasih ::

Thursday, October 18, 2012

Pencarian Follower yang ke 200... Adakah anda yang bertuah??

Assalamualaikum


Wahhh tetba terasa nak buat pencarian...pencarian untuk ...


Follower yang ke 200 !!!


 baru nak cecah 200... maklum ler xfemes kan..ha ha ha xpe xfemes yang penting ramai kawan...ye dak?

Okeh... nugrul sangat ternanti-nanti siapakah yang bakal menjadi follower yang ke 200 itu?? jeng..jeng...jeng...

And untuk nak tambahkan lagik keterujaan menanti siapa kah gerangan ORANG itu??? so, dengan ini nugrul akan kasikkk hadiah kat Follower yang ke 200 tersebut he he he

Apa hadiah nyer?? Yuhuuuu...MISTERI okeh!! hahaha nnti dah jumpe orangnyer baru nugrul gtaw ape hadiahnye... sbb nak taw gak follower bertuah tuh lelaki or pempuan...so, nnti leh carikan hadiah yang bersesuaian... 

Untuk semarakkan lagik pencarian ini...nugrul akan kasik jugak hadiah kat follower yang ke 199 and 201...ohyeah!!! sapekah beliau???

Adakah ANDA yang bertuah itu???
hehehehe

WAIT n SEE


NOTE : Widget Follower nugrul dah hide untuk kasikkk SUPRISEEE !!! so... untuk nak folow boleh tekan pada button Follow yang dah disediakan....Nanti da ckup follower yang ke 200 nugrul akan letak balik widget follower kat tepi sidebar macam biasa... buat masa sekarang hanya klik pada Button FOLLOW di atas.


:: Kepada sesape yg xnampak or xjumpe button folow... sila lihat gambo di atas yer :) 


p/s : Sile tinggalkan link blog korang yer...sbb nugrul akan folow anda balik... :)


:: Terima Kasih ::

Wednesday, October 17, 2012

Entry amik Mood & Jadik Sponser :)

Assalamualaikum

Untuk pengetahuan semua blog nugrul sakura masih lagik blog peribadi yer....bukan blog untuk bersegmen semata-mata...he he he he Hamboi... entry baru xdak... entry segmen sekali join 5 6 entry sekaligus...ha ha ha ... biase ah.. sebenarnye join banyak-banyak segmen sbb nak tambahkan lagi kawan-kawan di alam maya nih... and then nak tambah kan lagi pembacaan... so, byk skit nak blogwalking nanti... Asyik berada di takuk lama pun bosan gak.

Salah satu faktor jugak...sbb nak amik mood nak buat entry banyak-banyak...hahahahah idea larik kelaut hokeh... aduyai! apsal neh?? Insyallah...nugrul akan rajin-rajinkan diri untuk ceriakan blog nih...

Dalam dok Join segmen yang macam-macam nih...tetiba tergerak hati untuk jadi Sponser untuk salah satu giveaway yang di anjurkan oleh Eca. Sebenarnya mmg niat dah lama dah nak jadik sponser nih tp xde peluang n xdpt offer...Then kebetulan ade terbaca kat entry eca yang dia sedang mencari sponser-sponser untuk Year giveaway & contest yang beliau nak jayakan... so, apelagi... terus go on laa...

Jom ramai-ramai Join Giveaway nih...syokk woo join.. giveaway nih banyakkk hadiah and anda boleh try nasib sebanyak 4 kali...eh? macamane tuh?? xyah pk banyak....Baca details kat entry INI dan nak tahu cara pembahagian hadiah, baca kat entry INI... haaaa anda berpeluang untuk menang hadiah-hadiah yang menarik lagikk ohsem itu!!... nugrul pun ade join GA tuh...untuk Support !! Klik SINI Untuk Join kan diri yerp...

so, bermula dari malam ini....sila on kan mode ACTIVE balik yer cik nugrul kite k !! 


&

Chaiyokkk!!!


p/s: fuhh...nak cari mood tulis blog pun kene amik masa kan..kan..kann :P



:: Terima Kasih ::

Eca Year End Giveaway #1.

Assalamualaikum




Ayuh semua Join kan diri untuk giveaway dr blog eca.. best sangattt sbb banyak hadiah2 yang di tawarkan...

so?
ape tunggu lagi...Jom Terjah ke blog beliau...Klik pada banner di atas untuk JOIN kan diri.



                                                               Selamat Mencuba :)



Year End's Giveaway&Contest oleh ecadwinkyasha.com ditaja oleh




:: Terima Kasih ::

Tuesday, October 16, 2012

"Segmen : Follow and win RM50 by Eikyn Grinxs"

Assalamualaikum



:: Klik Banner utk JOIN ::

Bersegmen lagik kiter yer..kehkehkeh 
Excited nak join segmen neh...sbb?? 
Nak adiah ler....hehehe

Baru jer folow owner blog yg anjurkan segmen neh...hehehe owner tuh pun join segmen gk..kire jumpe dalam segmen ke segmen #Faham dak??  hehehehe

So, xyah buang masa lagik...ayuh menJOINkan diri
Tarikh Tamat Pada 30 Oktober 2012
Ade masa lagik neh.

:: Screen capture Follower ::

Nak Tag :


:: Terima Kasih ::

Segmen - Jom Masuk Bloglist YaNa


Assalamualaikum


Jom Join segmen by Yana neh... dia nak cari blog-blog utk di masukkan dalam bloglist blog beliau
Blog beliau da bertukar wajah...pink + hijau 

so, kalau nak JOIN...Klik pada banner utk terus ke blog comel beliau e2 yer

TQ


:: Terima Kasih ::

Segmen: Tambah Follower Banyak-Banyak!!

Assalamualaikum


Nak Join segmen kedua untuk hari nih...yeah!!




Klik pada Banner utk JOIN kan diri 

Nugrul  punya followers seramai 140 orang..

Selamat bersegmen semua :) 

:: Terima Kasih ::

SEGMEN: UPKAN FOLLOWERS SECARA MENDADAK

Assalamualaikum

Sudah agak lame tak Join Segmen...
so mood utk arinih..

Join segmen sampai Puas!!!


Sila Klik pada Banner utk Join kan diri


Nugrul punyer screen capture number follower 

Member yg akan di Tag adalah :


:: Terima Kasih ::

Sunday, September 30, 2012

Apabila sakit dosa-dosa kecil akan terhapus...alhamdulillah!!

Assalamualaikum

Aku sedar yang sekarang nih aku mmg agak jarang up kn entry... dah berminggu2 asyik entry lame tuh jugak yg dok kat carta teratas ... xnaik-naik entry baru...heheheh ape masalah pun tak tahu...hehehehe

Sebenarnya banyak sangat mende aku nak cite dlm blog cinta hati aku neh...tentang staff gathering company aku...tentang ustaz Azhar Idrus ....kenapa gan UAI?? haaaa nnti la aku cite kat entry lain...



Sekarang nih aku hampir-hampir nak demam...masih di peringkat permulaan...dah cuba bertahan tanpa makan panadol tapi makin lama makin teruk...tekak pun semakin perit.... starting aku nk demam bila tekak aku tetba rase macam ade timbul bengkak kecik2... huhuu masalah air kah?? air kat umah aku nih xbrape comel la.... even dah masak air tuh tapi still nampak ke"coklat"an nyer kalau letak dalam jug....alahai...dah la skrg nih hanya air kosong sahaja yang aku boleh minum... Katakan TIDAK pada air yg manis buat masa sekarang...sbb?? aku dalam proses DIET!! what?? hagak terkejut??? hehehehe yess!! aku kene buat sedikit perubahan kat diri aku...please support me... i need to complete 2 week induction process. Baru lepas seminggu...Alhamdullilah!! terasa jugak ringan badan nih even tak secara keseluruhan lagi....slow n smooth k.

Tambahan plak..kawan-kawan kerja aku duk bising cakap aku keje kuat sampai demam...kuat kah aku bekerja?? xdela kuat sgt cuma kebanyakkan shift aku belah malam...kesejukan yang agak melampau kat airport nih buat kekadang badan aku tak tahan...lemah otot duk dlm aircond 12 jam..Tambah plak gan masalah x ckup staff, terpaksa OT.. tapi perlukah masyukkk sampai kesihatan diri terjejas?? xguna jugak kan...

Doakan aku semoga xjadik demam yer...aku baru jer telan 2 biji panadol active fast..mata dah ngantok sangat2 tapi aku xleh tido lagik sbb onduty alone...kalau berpartner leh la aku p membuta kejap.. Aku xcukup tido!!! siang esok nak balun tido....hahahhahaa


SEMOGA DIRI INI CEPAT SEMBUH HENDAKNYA
( Apabila sakit dosa-dosa kecil akan terhapus...alhamdulillah!!)

:: Terima Kasih ::

Saturday, September 15, 2012

MeLunaskan JANJI at Kenny Rogers

Assalamualaikum

Pada hujung minggu yang lepas... aku bersama housemate ku p makan kenny rogers.. Eh! tuh pun nak kecoh?? ahaks! xde la nk kecoh sangattt pun... sebenar sebenar nye aku telah di minta utk melunaskan janji utk membelanjai beliau makang di situ... Oleh kerana, diri aku yg sangattt pemalas..eh! ade kene ka??ade laaa....

Oleh kerana suatu hari tuh aku malassss sangat nak p jemur baju yg telah siap di proses...so, aku p suh kwn aku jemur...hahahaha sebenarnye sebab kebetulan berbakul-bakul laks baju kotor aku...so, aku jadik malass giler hokeh... hehehe so, dye ler jadik mangsa aku..Tapi korang nak ker buat keje xde upah??? confirm semua geleng kepala kan kan kan...so, aku ckp la nnti aku belanja la dye makan....dye request ice cream mc D jerk...pastuh aku ckp...ice cream jerk?? #gileberlagak...ha ha ha aku ckp belanje makan kat kenny roger la... sbb aku taw mmber aku neh xpenah makan lagik kat situ... sebenarnye dulu lagik dye penah ajak makan situ tp xberkesempatan....so, alang-alang aku ajak ler dye. 2 kali dye tlg p jemur baju aku..hekhekhek ingat sekali gan pakej lipat...hahahahah tp dye xnak...hamboi ko nugrul..org offer betis ko nak peha..ahaks!

So, Ahad yang lepas kami pun bergerak ler ke Alamanda, Putrajaya...e2 aje ler mall yang paling dekat gan rumah kami... tuh pun sampai sesat-sesat cari kedai makan tuh...ingat dah xde kedai kenny kat situ...he he he.. so, opkos ler ade gambo kami melantaks...


jom tengokk !!


:: Tgh Tunggu Makanan Dgn Sabar nya ::

 :: My Housemate's Menu ::
Nasik + coslow + buah2han+ Quarter chicken BBQ sause

:: My Menu ::
Nasik + coslow + Macroroni cheese+ Quarter chicken Black papper sause


:: Sesudah kenyang ... sMiLe ler ::

Hahah...agak-agak nak malas lagi tak aku neh?? nnti makin tembam ler   housemate aku sbb asek makan free jerk..hikhikhik

p/s : sebenarnya aku mmg dah niat nak banje   housemate  aku neh kat kenny roger pun..tp alang2 dye rajin..aku suh jemur baju aku..hakhakahak

:: Terima Kasih ::

Monday, September 10, 2012

Teman Penganti ..cewahhh !!

Assalamualaikum

Hamboiii berteman-teman bagai lagik nampak :P hahahah jangan jelez hokeh! dulu berteman pastuh bersendirian tapiiii Kini Berteman kembali ??? siapakah?? he he he

Dulu dye hadir menceriakan hidup aku tapi hanya sementara kerana pemergiannye sangat membuatkan aku sedih plus sunyi..tapi kini di beri penganti yang sangattt aku sayang....chomel pun ado...

 :: Cantik kannn..kembang aje bulu nye ::


:: Say Hye to Locus ::

Dulu LiLo Kini Locus
#bantai je letak nama tuh...hekhekhek

Welcome to my Home Locus...Nanti kawan gan LuLu yer ... :)

p/s: Lulu panjang umur lagik...da besar dah dye..pandai housemate aku jaga...hukhuk umur LiLo xpanjang :(




:: Terima Kasih ::

Sunday, September 9, 2012

Kagum dengan Hasil Tangan Sendirik :)

Assalamualaikum

Today nak story pasal KUIH RAYA...hahahahah walaupun raya da lepas tapi still bulan syawal lagi kannn...kann...kannn ?? he he he aku kene jugak up kan entry pasal kuih raya untuk tahun nih sebab...sebab tahun nih aku rase paling banyak aku buat kuih raya...so nak story sket utk di jadikan kenangan... agak keterujaan di situ sebab hasil dari air tangan sendiri kot...bkn dari hasil tunjuk-tunjuk k..he he he 

Alhamdulillah Tahun nih sangat-sangat bersyukur sebab di beri kesempatan untuk buat Kuih Raya...Ya Allah...sangat lama xrase saat -saat mcm nih...tahun lepas aku mmg xdapat balik raya...so mood utk buat kuih raya mmg xde..then selalu tahun-tahun sebelumnya aku akan buat sejenis jer kuih tapi Tahun nih aku buat 4 Jenis ...walaupun hanya yang simple-mimple tapi alhamdulillah.... larissss!!! hekhekhek

Kuih Pertama Yang aku buat of course laaa.....

1) Cornfleks Coklat


:: Pink Purple paper cups ::

 Kuih nih mmg wajib tiap tahun buat cuma tahun lepas adik aku yang buat...nasib aku dah turunkan ilmu buat kuih nih kat adik aku...heheheh tapi adik aku neh agak malas nak buat kalau aku xde...xde teman, bosan la tuh...kuih nih mama aku yang ajar aku, masa tuh aku sekolah tingkatan 4 ...mama aku tunjuk sekali jerk..dengan harapan aku akan sambung buat...hahahaha mmg pun, tiap tahun aku akan buat kuih nih.


 2) Cornfleks Madu

:: dah masukkan dalam balang ::

Kuih nih first time aku buat walaupun tiap-tiap tahun aku cakap nak buat tapi xbuat-buat...tahun nih terlintas nak buat di sebabkan mama aku telah memborong sedozen madu...so, aku tgk macam banyak je madu then hasil dari lebihan cornfleks..tuh yang jadi jugak cornfleks madu neh...kuih neh kene bakar...so, aku sangat malas nak tunggu kuih di bakar,,,adus!

3) PoPia Oat

:: kecik-kecik jerk ::

Waahhh...kuih nih mendapat sambutan yang hangat di hari raya...ha ha ha ha siap ade sedara mara belah mama and ayah aku yg request taw...siap ader yg nak order pun ader...tp aku senyum-senyum jerk...sebab penat woo nak buat kuih neh...kene gulung2 kulit popia tuh satu-satu...lenguh aih...wat makan sendiri xpe, he he he kuih neh bape kali kene hidang sbb asek kosong je dlm bekas kuih... aku slalu buat kuih nih time xraya pun...wat kunyah2 depan tv wiff my housemate...layan woo

4) Kismis Cornfleks

:: gelap sket gambo neh ::

Kuih neh mmg dulu masa aku tecit2 selalu tolong mama aku buat...time tuh adik aku kecik lagi..tetba tergerak hati nak buat kuih nih..walaupun mama aku dah lupa resepinya..aku tetap gugel and berusaha mencari...akhirnye berjaya jugak buat...haish mengamit kenangan sungguh mase buat kuih neh...dah lame x main dengan tepung2 neh...hahaha 

Walaupun kuih-kuih yang aku buat nih biasa-biasa jerk namun aku tetap suka!! Alhamdulillah sebab semuanya menjadi dengan jayanya...

p/s : Tahun depan semoga dapat buat kuih yang mencabar lagi...aku suka semperit & almond london...tp xreti nak buat...heheheh
:: Terima Kasih ::