Monday, December 30, 2013

Selamat Hari Lahir AKU


Assalamualaikum

Alhamdulillah... Genap sudah usia ku 26 Tahun... Terima kasih Mama + Ayah... Kerna cinta mereka aku dilahirkan pada tanggal 30 12 1987 ... 

Alhamdulillah... AKU..

.. Di berikan kesihatan yang baik selama 26 tahun aku wujud di muka bumi Allah swt ini.
.. Di beri rezeki yang mencukupi untuk aku dan keluarga.
.. Di beri peluang untuk mencuba perkara yang baru.
.. Di beri kesempatan untuk bernafas di atas dunia ini..

Semoga aku terus di beri peluang...di beri masa... merasai sebuah kehidupan yang lebih bahagia bersama dengan seseorang yang di ciptakan untuk aku oleh Mu.

Semoga Tahun depan aku dapat sambut besday bersama seseorang yang halal bagi ku...Amin

:: Gambar dari google ::

Selamat Hari Lahir Nurul Farhana Binti Mohamad Sabri
Sweet 26 dear !





:: Terima Kasih ::

Saturday, November 16, 2013

Teringin nak makan buah mangga ringan


Assalamualaikum


Perghhh...terliur tak korang tengok gambo buah mangga ringan ni a.k.a pauh ringan..hahaha yang nih tak masam okeh..manis jer...makan cenggitu jerk...hahaha jenis tak sabar cenggini laa...hadoi! dalam kete dah makan berbiji-biji...risau gak takut sakit perut tapi ape kisah kalau dah napsu gajah menyerang kehkehkeh

Buah nih aku amik kat rumah Ayah long aku kat kuala Terengganu....cabaran nak petik buah nih tak payah cakap laaa weii.... cabaran...halangan... semua ada..ffuuuhhh tapi hati cekal jugak sebab dah lama aimmm nak buah pauh ringan nih.. special thank to my cousin sebab sudi teman and layan kan karenah cousin mu nih sorang...hikhikhik

Kerengga...kemuncuk...nyamuk dah jadi sahabat sejati dahh duk hinggap kat muka...kaki...seluar aku...sabaq weh! pokok rendang jaa tapi nyamukkk beribu-ribu okeh..patut la cousin aku siap tukar baju warne cerah...memula aku pk cam tak de motip jer tukar baju warne cerah...aku rileks jer pakai baju warne hitam.

Cousin aku ade gtaw...Kalau nak pegi amik buah pauh...sila tukar baju...nyamuk suka baju hitam. Aku pun jwb "yeke" pandai plak nyamuk tuh pilih warne. Skali hamik koooo..... berkerumun nyamuk kat baju aku....urghhh!! tensen...muka..tangan dah bengkak sebab kene gigit gan nyamuk..hadoi! insaf!

p/s : Wanita mengandung mohon jangan terliur ...heheheh



:: Terima Kasih ::

Mencari Belut edisi III..........erk !!!


Assalamualaikum

Aku pun tak tahu pasal ape aku suka sangat up entry pasal belut nih...hahaha ... untuk makluman aku dah buat entry pasal spesis nih dah 2 kali hokeh!... memang teruja hokeh...hihihi SINI and SINI ... peminat tegar belut...sila terjah he he he

Aku selalu review kedai belut dekat area kawasan Jerteh, terengganu jerk...sebab setakat aku di perantauan nih aku belum jumpe kedai makan yang jual hidangan belut yang sedap sampai aku tertarik nak buat entry...so, maknanya ...semua kedai-kedai yg aku buat entry nih...yang confirm sedap di tekak aku and family dan insyallah sedap di tekak anda jugak.



So, kali nih menu dye lain sikit...Belut Masak Tomyam... ok! terbaekkkkkkk!!!! pedassss cukup rasa.... rasa pun cukup rase...memang kaw sesangat laa.... banyak pun banyak... aku makan sorang je nih sebab member aku tak makan belut...hahaha suka...suka...suka...berpeluh-peluh aku makan...perghhhh! ok..dah terliur! nak balik kampung sekarang boleh? ha ha ha 

Tapi kedai nih punya masakan yang lain memang sedap...sebelum ni ayah n mama aku selalu beli kuey teow n bihun tomyam... dye punyak banyak takyah cakap laa....penuh mangkuk nasi... harga menten RM4.50 jerk.

Lokasi : Kat kampung Padang Luas... kalau dari arah pintu gerbang (dr kelantan) lokasi kedai tuh sebelah kiri dan sebelum jejantas.... mean kalau dah terlepas jejantas maknanya dah terlepas r tuh...kedai warne Pink!

Selamat Berjamu selera ...

:: Terima Kasih ::

Friday, November 15, 2013

Cerita AidilAdha tahun 2013


Assalamualaikum

Kisah Aidiladha tahun ni lambah sikit bersiaran gara-gara terlupa nak transfer gambar masuk dalam laptopsss...hihihi Selalu tiap tahun mesti aku up entry cerita nak balik kampung kan tapi tahun ni hari raya aidiladha aku tak dapat balik sebab kene kerja... turn team mate yg dah ade anak laks balik sebab nak buat aqiqah.. he he he

Walaupun tak balik beraya.... tapi alhamdulillah...aku dapat merasai beraya wiff my bestie aka my osmet and kwn baru yg jaga site jb... hehehe first time plak raya dgn osmet aku...mungkin di beri kesempatan olehNya...sebab lepas nih osmet dah nak kawen bln 12 nih... so, nanti kami mungkin takkan merasai pengalaman yang macam ni lagi.

:: Masjid Bukit Changgang, Banting ::

 Pagi raya yang syahdu...kami bersiap untuk ke masjid di bukit changgang... suasana kat tempat aku tinggal nih still lagi mcm kat kampung...so, kami tak dela terasa sgt yang kami ni di perantauan..hahaha tapi ramai org bangla je la...hihihi

:: Nasi lauk gulai daging and ayam rendang ayam kampung ::

 Selesai solat sunat aidiladha...juadah pertama yang ku makan... walaupun takde singgang daging, daging masak kunyit, nasik kerabu, nasik dagang tapi alhamdulillah.... masjid ade jugak sediakan makanan...so, terubat sikit rindu kat kampung.

:: Lets start the journey ::

Oleh kerana, mood beraya ade dalam diri kami...hahah apelagi... pantang ade orang jemput ...kami ON kan je...hahaha so, terus ke damansara...rumah kawan osmet ... wahhh!! teruja hokeh tgk hidangan ...ade laksam... nasi kerabu... kek ... opkos ler terkam laksam dulu...my fav. ok...hehehe rezeki...rezeki..!! Gambar makanan x snap sebab segan oi kat rumah orang kan...hahaha lepak kat situ lama gak...dalam tengah hari...kami minta izin nak balik.


So, kemana kami selepas itu? heheh kalau ke damansara mmg tak sah laa kalau tak singgah ke ikea...kehkehkeh oi! terkejut kwn aku yg duk jb tuh...dye tanye, dtg sini nak beli brg rumah ker? aku ckp..tak lah...nak makan meatball...hahaha terkezut dye! perut tahap ape nih weh? sebenarnya kami dh kenyang tapi tuh la...tahap teringin nak makan meatball tuh dah melampau-lampau...dah lama nakkk...tapi jauh lak sebab kami duk kat sepang nih..alang-alang dah sampai damansara...harus la terjah!...even hari raya...ikea tetap sesak ok! sabaq je la !


:: Ikea! Kami datang ::


 :: Three of US ::

Perjalanan di teruskan ke destinasi seterusnya....ke mana yer?? osmet call abg dye yg stay kat kepong tapi takde rezeki aku nak rase ketupat palas yg mak osmet buat...sedap sgt! mmg sedappp sgt! untung laaa mak dye pandai buat...hehehe mama aku tak reti buat kuih-kuih traditional cenggini. Abg osmet takde kat rumah dye.


:: Osmet & Me ::

So, kami teruskan je la perjalanan ke rumah makcik aku di wangsa maju...makan rendang rusa...heheheh kebetulan makcik aku ajak dtg rumah dye sebab dye ade buat rendang rusa...kami pun singgah la... lepak sekejap je sbb dah ptg sangat..kami kan kerja malam tuh... gerakk terus ke sepang.

Alhamdulillah...Hari yang paling banyak kali makannnnn....kenyang setahun!! hahah. Sekian, cerita hari raya haji tahun ni di perantauan.... harap tahun depan dapat beraya di kampung..hihihi sebab tahun depan aku sensorang je...osmet da tawen!! Tahniah beb!... aku bahagia tengok ko bahagia... :)

p/s :: kami pakai baju purple secara berjemaah tapi tak plan punnn...hikhik








:: Terima Kasih ::

Friday, November 8, 2013

Kenapa Perlu bayar RM7500 Untuk Ke GAZA ??

Assalamualaikum

Tengah-tengah scroll down page FB..tetiba mata tertumpu kat status dr Heliza Helmi yang panjang berjela-jela... kadang-kadang mmg malas skit nak baca status yang panjang-panjang nih tapi bila status tuh mcm melontarkan persoalan tentang kenapa kene bayar RM7500...Terus saya klik pada "see more" ...Fuuhhhh mmg best la huraian yang cuba di sampaikan kepada kita....lepas baca terus terpk...betul jugak ape yang farah adeeba nih tulis sbb dari sektor pelancongan jugak la sesebuah negara tuh boleh tingkatkan lagik ekonomi negara.....


Status yang di update oleh Pengacara farah Adeeba dan di kongsikan oleh Pelakon/Penyanyi Heliza Helmi dalam Fb beliau.... (Mohon share di sini yer)

Ada yg bertanya kenapa perlu bayar rm7500. Kan lebih baik sedekah jer. Ini
jawapan saya sendiri, pandangan saya yg tak seberapa:- 
1) Biarlah kita bayar sendiri jika ingin berjihad. Walhal kalau bercuti ke luar negara lebih dpd 7500 kita peruntuk & belanjakan. Jgn diminta NGO yg bayar. Nauzubillah.
2) Bantuan utk Palestin bukan sekadar dgn wang ringgit. Tekanan politik antarabangsa adalah salah satu caranya. Biar Israel tahu penuh satu kapal terbang kami datang. Kami adalah suara rakyat Malaysia. The more the louder. Any political science student/graduate can explain further. Please. Silakan perjelaskan dgn terminologi anda. Cth mesir, tunisia, libya. Same concept. Cuma di dlm.konteks ini, ianya kebangkitan suara dunia.  
3) Terlalu ramai yg pohon hendak pergi. Termasuk pakar spt doktor dll. They have the money. I know some of the participants even donated further, more & beyond rm7500. Allahuakbar. 
4) Rm7500 termasuk penerbangan, pengangkutan darat, makan& minum & penginapan hotel. Ya kami tidur hotel! Jgn ada yg gatal nak cakap lebih baik tidur dlm khemah. Inilah waktunya hotel hotel di ghaza beroperasi. Sewaktu lawatan bulan April lepas, hanya kami sahaja menghuni. Selepas kami pulang hotel itu kembali ditutup, tidak berpenghuni, sepi berdebu. Tersenyum Israel bila Palestin tiada cara membangunkan ekonomi. Kenapa negara spt Perancis, England, Australia bahkan Malaysia dll (termasuklah negeri melaka) sibuk berbelanja sakan utk mempromosikan negara masing masing? This is a no brainer. Takpelah saya jawab juga. Sebab, pelancongan adalah kaedah menjana ekonomi negara. Ghaza terletak di tepi pantai. Cukup indah. Buka tingkap hotel kami boleh melihat ombak ombak kecil yg menghempas pantai. Orangnya lembut dan baik lebih lebih lagi terhadap org Malaysia. Mereka bukan sahaja sayang malah cintakan kita. Antara bantuan yg tercepat tiba selalunya dari Malaysia. Juadahnya sedap & enak. Bagaikan masakan ibu. Bayangkan majoriti rakyat di sana menghafal al quran. Sungguh berkat masakan air tangan mereka. Jadi yg ke sana, belanjalah sebanyak mungkin. Jgn mintak kurangkan harga. Bayar jer. Gunakan dobi mereka, cuci, seterika. Tutup jer mata. Beli & bawa balik bakhlava/hallawiat mereka. The best in the world. Im NOT kidding. Terbaek. Lets get their economy going & moving. InsyaAllah kita jadi sebuah bata kecil yg menyumbang memesatkan ekonomi negara Palestin. 
5) Nothing beats the 'human touch'. Saya tak sabar nak bersalaman, berpelukan dgn saudara (saudari) di Palestin. Saya nak katakan sendiri yg orang Malaysia tidak akan biarkan mereka melawan musuh gergasi berseorangan. Walaupun kami kecil (org malaysia kan comel sizenyer cthnya Heliza helmi yg super cute & super bersemangat) tapi InsyaAllah kami bagaikan burung ababil.
GHAZA AKU DATANG. TAKBIR ALLAHUAKBAR! ALLAHUAKBAR! ALLAHUAKBAR!
-dari fb Farrah Adeeba-

Alhamdulillah mereka di beri kesempatan untuk menjejakan kaki di bumi gaza...Semoga mereka semua selamat pergi dan balik .... AMIN

p/s : Credit HERE


:: Terima Kasih ::

Moist Coklat Kek ....


Assalamualaikum

Yang ni first time aku try moist coklat kek  yang di jual kat pam minyak.... haaa nih gara-gara terpengaruh dengan  sorang blogger nih duk up gambar moist coklat kek yang dia beli kat pam minyak petronas...hihihi


:: Amboi... terliur tak? ::

Tapi yang ni aku beli kat pam minyak petron...ingat ker lain brand...rupanya sama je gan petronas punyer...harga punn murah sikit dari petronas... okeh! aku dah repeat beli coklat kek ni dah 3 kali....hahaha fullstop! takut jadi ketagih nak hari-hari...mampus!

Bukan main strategik lagi doang letak kek nih kan...hahaha mau aku tak terliur tengok kalau dah duk lalu situ dua tiga kali sebab nak p bayar minyak...hahahah pandai-pandai.

Selalu duk beli yang kecik jer harga Rm5... pasnih nak p beli yang bekas besaq plak....lagi berbaloi kot...hahah Rm10 jer.... nih harga kat petron yer... 


:: Sedap ! ::

Makan moist coklat kek dengan minum air lemon tea sejuk-sejuk memang terbaikkk weh!...hahaha 



:: Terima Kasih ::

Thursday, November 7, 2013

Edisi Makan2 : Rojak Mee and Cendol Terbaik di Enstek, Sepang


Assalamualaikum

Rasa memang nak meleleh jer air liur nih kalau tengok gambo makanan nih kan... aduyai napsu...napsu! pliz la... behave urself plisss....hahaha Lame tak update cite pasal makanan dalam belog suam kuku aku ni... hikhik 


 :: Cendol & Rojak ::


Sebenarnya dah lame p makan kat sini tapi entry peram dalam draft lame-lame skit...hahaha memang sedap rojak mee dan cendol... pergh! dah teringat - teringat da nih... ish..ish.. 

Lokasi rojak mee and cendol nih betul-betul kat bandar enstek...kalau dari traffik light simpang tiga @enstek tuh terus je sampai jumpe bulatan masjid....then amik jam 12...Rojak and cendol nih di jual kat van...selalu kalau nak masuk kawasan enstek..ade macam signboard tulis "Enstek" kat batu yang warne warni (adeh ..lupa nak amik gambo) then ade deretan kedai & klinik  belah kiri.. Van jual rojak tuh belah kanan yer.



:: Rojak Mee ::

Mase aku p makan tuh ari jumaat... memula sampai mcm xde orang pun...sekali bila dah duduk makan...amik kau...berderet-deret kereta behenti singgah makan n minum...yang tapau pun ade ..sbb tempat duduk mcm terhad sikit.

oh! aku walaupun dah tinggal kat area sini hampir 2 tahun...tapi aku mmg kurang tahu psl kedai-kedai best kat sini...heheh Terima Kasih kat bekas lecture aku kat Adtec..Pn Azua sbb dye yg bgtaw lokasi kedai nih...sebab aku selalu nampak dia post kat dlm instagram psl kedai ni... aku pun leh terpegaruh kan...hee hee.

p/s : Aku pegi makan berdua gan osmet yer...bukan aku melantak 2 pinggan rojak tuh...hahaha


:: Terima Kasih ::

Friday, October 4, 2013

Online shopping untuk pakaian Plussize yang Up to date

Assalamualaikum

Boleh di katakan orang perempuan sekarang memang gila online shopping kannn... termasuk laaa aku... tapi aku agak susah skit kalau nak beli baju guna online nih...bukan sebab tak lawa tapiiiiiiiii sebab takut tak muat... hehehe kadang tengok dalam fb macam muat...skali bila dah beli...eh..eh... hahaha muat tetap muat..cehhh!! Sedia maklum sudah body aku nih bkn macam korang yang selimm melim... aku kan chubby2 gitu...harus laa was-was takut tak muat kalau beli online nih.

So, sebelum ni kalau shopping online aku akan prefer beli barang lain selain pakaian la kan... tapi tuh la..aku nih bukan nyer jenis kaki jalan kat mall...so, agak terhad la jugak baju2 aku yang ada kan.Tapi kan nak di jadikan satu cerita... adela satu hari tuh..aku duk ngadap fb...skali aku ade ternampak kwn aku duk like satu fanpage nih...aku pun saje2 je la p terjah masuk kat fanpage tuh...skali aku tgk...makkk aihhh...cantik-cantik hokeh baju diorang...yang menambahkan lagi keterujaan aku bila aku tgk design baju-baju utk plussize pun up to date...harus laaa ko mengelupur sekejap...eh? hahaha


:: Nih la online shop yang aku tgh cerita ni ::


Tapi....biasala sebagai manusia biasa..haruslah ko rase eh, boleh percaya ker online shop nih...yela... bukan nak kata yang buruk-buruk tapi tak salah kan berwaspada sebelum terkena... aku baca jer org duk komen2 tanye psl harga la..size laa...saje nk tgk fedback owner online shop tuh. Bila aku baca ...kebanyakan yang nak beli pakaian dr page dia kene terjah website dye lak...aku pun ape lagi... try usha website plak...okeh...makin excited yerp.

:: Jangan lupa sign up dulu yer buat yang pertama kali membeli ::


Sebagai permulaan ...aku telah mencuba membeli satu pakaian dr website nih... tuh pun amik yang murah je..hehehe bkn ape...sbb first trial kan... kang kalau jd ape2..xdela terkilan sgt katanya... siap dapat potongan rm5 lagik untuk pembelian kali pertama... yang penting kene register dulu yer. Paling syok kalau kite banyak kali shopping kat mis claire nih kan...kite akan dapat point...so, nanti byk la diskaun yang kita boleh dapat... huehuehue suka2..  siap ade member's discount kalau selalu shopping kat sini taw... tgk gambar bawah yang aku dah petak kan dgn warna merah tuh. 

:: Aku beli baju nih buat permulaan...memang dah lama aku cari baju nih untuk dipakai dgn cardigan tapi kat kedai semua saiz padat2 ::

Sistem doang memang best...smooth jer... xdela terbelit2 sampai aku tak faham... hahaha aku kan tak suka mende yang susah2 nih... settle order dan buat payment...email dr company doang akan menyusul ke email korang utk memaklumkan yang kita dah buat bayaran... nanti doang dah dapat order... nak pos barang pun doang tetap kasik email...kira yakin la jugak kita rase sebab dapat fedback kan... and yang paling bestttt cepattt sgt dapat barang...aku ingat ker 2 3 hari baru dapat brg..nih arinih beli...lusa dah dapat.

Setelah puas hati dengan baju yang aku beli tuh...hehehe apelagi, hahahah dapat je gaji terus aku rembat 2 helai lagi...hoyeah..aku dah lama okeh aim kemeja jeans and jacket nih...nak shopping kat sini kene cepat-cepat taw..nanti gigit jari bila tgk baju yang kite nak dah sold out...hahaha tuh pun aku tak dapat warne yang aku nak tapi tetap beli jugak...pilih yang mane ade...hahaha happy kooo!! baju yang second aku order dah selamat sampai ...hehehe free postage kali nih sebab pembelian melebihi rm60..wink...wink. Harga memang mampu milik sebab kalau kat luar plussize memang mahal kan... size dari XL ke atas depend pada baju jugak.

Setakat ini aku memang puassss hati sangat shopping kat situ...huhuhu skrg nih aku kene pejam mata sikit bila tgk Fb...hahaha takut xtahan godaan...kihkih tapi yang best nyer lagi...kat fanpage mis claire selalu buat promotion taw...so, haruslah jenguk fb mereka. Sekarang aku dah tak de masalah nak shoppong online lagi...yeay!

Sila la cuci-cuci mata tengok collection diorang yang memang up to date sangat!! Jom Shopping !!!

More Info :

Fb : Mis Claire [ KLIK]
Website : Aishop online [KLIK]

p/s : Aku tak di bayar utk buat entry nih tp aku buat review sbb aku puas hati dan nak share dengan kawan2 :)

:: Terima Kasih ::

Friday, September 27, 2013

Salam Perkenalan selepas hampir 2 bulan menyepi diri


Assalamualaikum

Kosong...kosong .... kosong
Lama menyepi diam seribu bahasa
Tanpa pamitan dan khabar...
Bukan sombong mahupun berlagak ataupun lupa diri
Tapi..entah kemana larinya sang idea...

Beribu dalam kepala semua nak cerita
Tapi satu pun tak terluah..
Ape masalah pun tak taw...
Jangan nak salah kan mende lain..
Kalau dah diri sendiri yg Pemalas...

Nak kata hebat bercerita...mmg Ya..
Tapi Malangnya tak terror nak karang cerita..
Senang di sampaikan ikut luah dari mulut daripada dari jemari
Kan bagus kalau dua-dua boleh bagi kerjasama.

Skill dulu ntah mane pegi pun tak tahu..
kalau cikgu sastera tahu nih mesti beliau frust..
Dulu anak murid dia nih laa yg selalu hantar kertas jwpan 3 4 helai
Sebab rase hebatnya karang cerita mase dulu...sekarang? Ape cerita??

Sape nak jawab??? 

-Salam Perkenalan selepas hampir 2 bulan menyepi diri-

Nak tanye boleh? Mane nak cari balik semangat yang xreti nak datang balik? sape boleh jawab??

Sekian...
NS


:: Terima Kasih ::

Wednesday, July 24, 2013

Korang dah beli baju raya ker???


Assalamualaikum

Uitt...Korang dah beli baju raya?? baju raya dah siap?? ececece untung weh kalau yangs sempat menempah baju untuk raya kan....oh! sedih ok sebab aku tak sempat nak tempah ...so, solution nya beli baju ready made aje la... tp tuhla...kalau beli baju ready made nih...banyak yang kene tgk dan teliti...hehehe tambah-tambah badan aku tak de la segojes korang yang selim melim...so, saiz amat terhad hokeh! hahahaha.

Tahun nih tema keluarga aku HIJAU ... tak kire laaa hijau lumut ka...hijau kepala itik ka...hijau daun pisang ka... xpun hijau emerland..ye dak aku eja ni?? bior ah... So, aku kene gigih la mencari okeh,,,kalau boleh aku nak yang simple jer...xnak yang sarat dengan manik-manik, batu-batu permata bagai...sebab kang nanti pas raya takde nye nak pakai sangat...hahahah merelipsss koo nak p kenduri kawen nanti, so, simple and nice je.

Aku teringin nak beli jubah cotton untuk aku and my lil sister...heheh bior sedondon.. tapi mybe kaler lain-lain kot... hahahah nanti boleh pakai sama-sama..even beza 10 tahun tapi tetap jugakk nak sama kann...ko hade? hehhehe

:: cantikk kan jubah cotton...nih kat nilai 3 ::

Okey, untuk tahun nih kebanyakkan kuih raya aku yang tempah...so, my mama tak payah susah nak belik lagik k... biar kakak yang beli + kak ipar beli jugak... tahun nih aku siap order kerepek pisang yang ade line warne hijau kat tepi tuh 3kg hokeh! di ulang 3 KG !!! nak meniaga hape?? hahaha nih memang stok untuk raya.... hahaha aku kirim kat kawan aku yang duk johor..fav my mama nih...harus la aku beli berkilo2.

Untuk kuih ..aku just order semperit yang sangat sedapppp gan kawan kerja 3 balang ok!,Almond Londan kwn aku jual 2 balang  and Tart nenas yang ohsem 1 balang.. sebab dari zaman belaja kat adtec lagi aku beli gan kwan baik aku nih...mak dye terror buat kuih k... yang lain-lain aku just nak g borong kerepek kat FAZZ Kerepek kat Banting...sejak2 duk sepang nih...terus beli kerepek dari pemborong jaa...murah pun murah! tapi sape cepat dye dapat la... kalau pegi lambat2 mmg xde stok la nanti..insyallah esok aku pegiii serangggg k! hahahah

Opsss sebelum terlupa aku jugakkk orderrr Chocolate Moist Cake sedap dan murah  dari blogger NADIAFARAHIDA... teruja ok tgk gambo chocolate beliau.... ouch! untung aku sekampung gan dye...hahah senang...amik kat kampung jer ...terus untuk raya...kalau aku amik kat sepang...confirm xdan raya aku dah hadap sensorang..cehh... Jom! order !!!.... Nadia tengah bukak order sekarang nih. cc : Nadia :p ( berbalas cc nampak...kehkehkeh)

:: Yaya .. serius nurul tgk gambo nih telan air liuq hokeh! hahah korang tak terliur kaa?? ::

Setakat nih tuh je la yang aku terpikir-pikir nak beli untuk raya tahun nih... huhuhu tuh tak pikir lagi duit raya yang nak bagi sepupu sepapat yang kecik-kecik lagik...hahahah oh! bossss cepatttt laa gaji..nyawa-nyawa ikan sudah nih...hehehe

Sekian, entry persiapan sebelum raya...hahahaha 





:: Terima Kasih ::

Wednesday, July 17, 2013

Salam Ramadhan 2013


Assalamualaikum



Hari nih dah lapan hari umat islam menyambut bulan yang mulia ...alhamdulillah aku masih lagi di beri peluang untuk bersama-sama merasai nikmatnye ramadhan pada tahun ini...
Alhamdulillah...Alhamdulillah...Alhamdulillah... Amin. 

Pada Tahun nih, tiada yang berbeza macam tahun lepas...aku tetap bekerja shift macam biasa di bulan puasa nih...hehehehe xde nak balik-balik awal macam offive hour yerp ;p.

Semoga ramadhan pada tahun ini membawa kemanisan yang tak terhingga kepada aku dan keluarga... bersama-sama lah kita meningkatkan amalan di bulan yang mulia ini yerp... slow-slow lama-lama jadi rutin...insyallah.

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan to all ...


Lots of  love from nugrulsakura



:: Terima Kasih ::

Tuesday, June 11, 2013

Terserempak dengan anak blogger Ben Ashari :)


Assalamualaikum


1 june 2013 yang lepasss after bz dengan kenduri bff aku...kami satu famili pegi la kl...stendard laa... cuti sekolah panjang haruslaaa berjalann sakan famili aku kan.... then stop kat rnr gua musang yang baru tuh .... yang ade mfc...org2 kelantan tahu laaa kann.

Nak di jadikannn cerita *teruja* okeh...hahahahaha sedang aku duk tinjau2 kiosk jual hot n roll tuh..tetba pandangan mata aku jatuh pada satu famili yang mcm agakk rush skit la..menuju ke toilet....dlm hati aku duk kata " muka mcm familiar" sapa la kann....otak amik mase 10 saat then tetba hah???

Memula pk mcm xpela xpayah la p jumpe....lgpun takut family duk tunggu dalam kete dah.....tapiii haishhh hati rase xsedap plok kang teringat sampai ke kl plok....dah la selama duk kat sepang tuh xpenah pun terserempak kat alamamda ker....tesco nilai ker....bndar baru salak tinggi ker... tp kat gua musang lak leh terserempak...so??


:: Qhaliff ::
Sumber : Ben Ashari 

Kebetulan niat asal mmg nak ke toilet jugak....so, trus laaa kan tunaikan niat tuh...masuk je terus nampak seorang wanita tengah bukak pampers anaknyer....memula xperasan lg baby tuh sbb terlindung dgn badan ibunya...so, aku terus masuk tandas.... bile aku nk kuar dr tandas....wahhhhh aku bertentang mata hokeh gan qhaliffffff..... hehehehe cam xcaye je kan.... mase tuh ibu dye tgh mandikan dye kat dalam tandas...xtutup pintu.... ibu qhaliff membelakangkan aku tapi qhaliff berhadapan dgn aku..... aku pun saje acah-acah dye....dye gelakkk okeh!!.tersengih2...waaaa sukanyee bleh tgk real.

Then, mase aku kat sinki sambil betul2 kan tudung...aku nampak ibu qhaliff tgh lap2 bdn qhaliff yang sumpah aku ckp gebuuuu giler hokeh.... berketul2 body... dah xnampak mcm setahun.. dlm hati nk tegur ker tak ek....kalau tegur confirm ibu dye pelik cmne aku knl anak dye....kang klu xtegur kempunan lakkk nk picit2 manja pipi qhaliff yang memang aku dah aimmm lame tiap kali tgk gambo dye dlm blog bapak dye.. heheheh

:: Qhaliff ::
Sumber : Ben Ashari 

Yang tak boleh blah bila starting ayat aku nak tegur ibu qhaliff.... sambil2 mata tgk ke arah qhaliff aku tanye " nih qhaliff ek.... mcm penah tgk la muka baby nih"hohohoho ibu qhaliff pandang aku sambil senyum.... dye kate la.... a' a mmg qhaliff....hehehhehe pastuh kami sembang2 sikit...ibu dye  citer qhaliff kene cirit birit...cian dye muka pun nampak letih... time tuh qhaliff tgk aku...aku senyum ... dye pandang buat muke slamber jer... ibu qhaliff tanye aku...nama sape...aku terus terpk..confirmmla ibu qhaliff pelik cmne kenal anak dye kot...aku terus jawab....selalu bace n tgk gambo qhaliff dalam blog. Heheheheh

The best part bile.... ibu dye nak pakai kan baju qhaliff...aku da mintak diri nk keluar dr toilet tuh sbb aku yakin semua famili aku duk tunggu aku dlm kete.... aku tgk je pipi labuh si qhaliff nih...haishhh gerammm weh.... hahahaah time ibu dye nk pakaikan seluar kat dye...ibu dye guna posisi mcm nk dukung tuh..kebetulan aku kat belakang ...apelagi aku pun pegang +picit2 lembut la....hehehehe then kiss kat dahi pastuh say bye bye qhaliff..nnti jumpe kat kl yer.. mase keluar je dr tandas aku nampak bapak qhaliff berdiri kat luar tandas... nk tgur segan...confirm dye xknl hehehehe

Dalam kete aku cite kat adik aku...sekali adik aku ckp " napeeeee kakak tak cakap kat adik...adik pun nak jumpe qhalifff". aku ..... " kenal ker qhaliff?" Adik aku jawab  " adik pun bace la blog bapak qhaliff tuh" hehehehhe famousss woooo qhaliff... then aku bbm housemate aku gtaw " aku kiss qhaliff" kihkihkih sekali housemwte aku ckp..." laaaa jumpe kat gua musang lak.... sllu berangan nak terserempak qhaliff kat alamanda".

Hehehehe excited nampak qhaliff kalah nampak retis.....kuang kuang kuang. Sedih xdapat capture gambar gan qhaliff sebab qhaliff cekci sgt time tuh hehehe



p/s : bukan main detail lagik aku cerita kan...huhuhu

:: Terima Kasih ::

Monday, June 10, 2013

Bean Bag Murah


Assalamualaikum

Yeah!! Memula sekali aku nak say TQ banyak-banyak kat beliau... eh? sape?...heheheh kat Ieda la tokey Chocolate Fountain yang semakin lama semakin bz uruskan bisnes cokelat yang makin maju nih...hehehhe. Sbb aku say TQ kat beliau? sbb lepas je bace entry beliau yang INI...terus aku dapat idea mencurah-curah hahahah...aku pun macam Ieda jugak..asal nampak bean bag je terus pegi usap-usap...tgk harga? terus blah...sebab mahal!! ye dak ieda?...heheheh so, aku pun komen kat entry beliau tanye detail kat mane nak beli sarung bean bag nih....yeay! akhirnya dapat gak cari sarung nya.

:: Sarung and biji-biji bean bag ::

Harga sarung tuh Rm50 ...ade jugak yg murah lagi tapi size kecik la kan...harus la aku amik size yang besar gedabak...tgk badan la weh! -,- kahkahkah takkan nak duduk secoet jerk...huhuhu mase beli kat parkson kat KL festival city tuh...aku memang dah nampak biji-biji yang patut bubuh dalam sarung tuh... lagipun Ieda memang ade cerita yang beliau beli biji-biji tuh or di panggil Polystyrene Foam kat situ terus.... harga dye 25 liter = Rm 10.90 . Tapi bagi aku mcm mahal lagikkkk...so, aku pun gigih laaa gugel and cari kat mane nak borong murah biji-biji nih.... wah! aku dapat jumpe 2 tempat...1 kat seremban dye jual 1kilo = Rm 19 dan 1 kat kepong 1 kilo = Rm 12 jerk!! harus lompat bintang tinggi-tinggi :p Kilo haruslan lagi banyak dari liter kan kan? 

Memula decide nak p yang kat seremban sebab dekat gan umah aku yang kat sepang nih...tapi pk seploh kali..haishhh banyak jugak beza tuh...kihkih lagipun aku mmg selalu balik rumah makcik aku kat wangsa maju tuh...so, dekat la jugak wangsa maju - kepong tuh :) okeh, meh sini aku nak share tempat aku borong biji-biji bean bag nih...untuk ieda jugak kalau nak Topup bean bag yang sedia ade tuh :)

:: Kilang mereka ::

Haa...nih gambo kilang buat mende alah nih...nampak tak alamat nya? jalan nak masuk ke kilang nih serammmm weh.... jalan bertanah merah...berlubang n byk anjing duk keliaran kat situ... so, plis pegi berteman yer... aku beli 5kilo = Rm60.50 kot ade tax. Sebelum pegi call dulu Ms.Lim dan cakap nak beli Polystyrene Foam yang bubuh dalam bean bag tuh... kalau ade stok ...dye suh datang terus...bayar then ambil. 

:: Depan pagar kilang...penuh polistren kan ::

Besar giler kan 5kilo biji-biji nih...muat-muat kereta Saga BLM aku tuh..nanti mase call Ms.Lim tuh dye akan tanye datang naik kereta ape? kalau ade van mmg untung...heheheh so, kalau nak beli nih kene kosongkan seat belakang yer...ms.Lim cakap kalau nak mintak asingkan ke plastik-plastik kecik ade caj tambahan yer..lagi satu.. agak2 kalau tak dapat nak agak lokasi sebenar kat mane...just tanye ms.Lim jer...detail giler dye terangkan and guide sampai kite jumpe kilang nya.

5 kilo biji-biji bean bag nih memang akan ade lebih kalau di masukkan dalam sarung bean bag aku tuh....banyak gak lebih nyer...aku anggarkan sarung bean bag aku tuh hanya gunakan 2 kilo setengah je kot...sebab memang banyak sangat lebihan biji-biji tuh...aku terus simpan wat spare kalau nak topup...hehehe tuh pun makcik aku rembat sikit letak dalam sarung bean bag yang kecik utk anak dye...paling jimattt kalau beli 5kilo then share2 gan kawan ker...so, just bayar rm30 je la..Jimatttt Takk?? rm50+rm30 = rm80 ... bila orang datang rumah..mesti tanye berapa harga aku beli ...bila aku gtaw harga..semua xcaye...yela, kat luar kan harga 200 ++ jerk.

 :: Besar gedabak tak? berebut gan housemate nih heheheh ::

Polistren foam nih makin lama dye akan makin mengecil kalau hari-hari duk bergolek tidoq atas tuh...so, better borong polistren foam banyak-banyak...puah hati hokeh!

Details Alamat kilang and contact no :

POLY FOAM Enterprise Sdn bhd.
Lot 9489 Mukim Batu, Batu 6, Jalan Kepong
52000 Kuala Lumpur

Tel No : (603) 625 12288 (HL) 62513388, 62518388
Email : enquiry@polyfoam.com.my
Sales coordinator : Ms Lim 

Selamat BerBean Bag semua :)


p/s : Nak tempah chocolate fountain murah? Klik SINI dan SINI





:: Terima Kasih ::

Sunday, June 9, 2013

Rumah Aku Masuk Pencuri !!!! :(


Assalamualaikum

Pada petang 6 June 2013....Aku tengah baring-baring atas tilam bilik sambil layan game favourite aku PitFall... Mum aku call yang pada waktu itu famili aku berada di rawang umah makcik aku... family aku dtg KL sempena cuti sekolah bulan 6... dah seminggu famili aku kat KL then akan balik ke kg pada 7 June 2013.. Aku ingat saje-saje la Mum aku call nak gtaw yang Baba & Maktok aku bru sampai rawang...tetiba Mum aku ckp yang dioarang tengah Otw nak balik Terengganu pada Jam 4 Petang....tak ker dah lewat time tuh? Rupanya Rumah Kami di Terengganu kene Pecah masuk!!! oh! Demmmm.... 

Rupanya jiran kami yang datang nak bagi makanan kucing terkejut bila ternampak pintu kayu utama rumah terbuka luas.... bila dye round2 sekeliling rumah dye nampak tingkap bilik parent aku dah kene cungkil.... huhuhu yang gerammmmm nyer...tingkap itu bergrilllll okeh...siap abang ngah aku drill lagi gril2 tuh semua.... macammaner lah pencuri tuh boleh bukak...confirm amik mase lama nak bukak itu semua :(

:: pencuri masuk ikut sini ::

Jiran aku tak berani la nak masuk..then terus call abg ngah aku... so, sebab tuh la famili aku tergesa-gesa balik sebab risau pintu terbukak luas...kang takut ade plak org lain yang masuk...ayah aku dah call kawan dye yg polis suh tengok..dalam hati aku duk dup dap dup dap jaa duk tgu berita. Alhamdulillah family aku sampai kat kg dalam pkul 11 malam.

Adik aku call gtaw yang banyakkkkk barang hilang...huhuhu :( dannnnn yang paling buat aku hampir menangis bila adik aku cakap " laptop kakak pun xde jugak" hukhukhuk sedih sangatttt aku rase sebab? aku memang sayanggggg sangat kat laptop tuh.... data and gambar2 dalam laptop tuh yang buat aku sedih sgt bila hilang.... tp nak buat macammaner...nangis air mata darah pun aku takkan dapat balik lappy kesayangan hamba tuh.... pasrah je la :(

:: keadaan bilik parent aku yang bersepah ::

Time tuh aku rase gerammmm + sakit hati sangattt-sangattt... wei! nih kalau dapat pencuri tuh mau rabak muke dye aku belasah...tetba time tuh nak jadi gengster pun ade...kuang..kuang...kuangg. Ape yang hilang?? TV LED yang melekat kat dinding pun dye nak sebatttt...aku boleh imagine macam maner gigih nyer pencuri-pencuri tuh nak bukak skru-skru tuh semua.... korang mmg berpesta yer kat dalam rumah bapak aku kan malam tuh!!! haishhh sabar2... Laptop 3 bijik... yang 2 bijik tuh mmg tengah rosak....1 yg aku elok lagi...Mum aku nak pinjam lappy  utk buat kerja...that y aku bg pinjam sebab kebetulan aku guna opis punyer laptop, Then 2 bijik tabung yang hilang.

:: hanya tinggal tapak Tv je :( ... ko mmg gigih kan!! grrr ::

Kami syak orang-orang kat kg tuh jugak...sebab cuba imagine family dtg kl 1hb .... abg ngah aku tak ikut sebab dye dtg kl gan tok aku 5 hb....maknenya 5hb malam terus rumah aku kene rompak.... eh! macam tahu-tahu jerk yang abg ngah aku akan ke KL 5hb tuh kan?? memang dah perhati dari awai nooo... umah aku tuh xlah besa sangattt....xla kaya sangatttt... huh!

Sakit hati bila tengok gambar yang adik aku kirim...habis berselerak...bersepah rumah kami...
Ya Allah! Ya Allah! 

 :: Almari Mum...habis bersepah ::

 :: Almari bilik Aku & my lil sis ::

:: Almari ayah aku paling kesian...semua pintu di bukak::

Malam tuh jugak ayah aku report polis... aku harapppp sangat pencuri-pencuri tuh semua kene tangkap...aku tahu mesti ramai yang masuk umah kami malam tuh..dari hasil geledah dan selerak yang korang dah buat tuh. 

Semoga kami sabar dengan dugaan yang di berikan ... Amin 







:: Terima Kasih ::

Friday, May 31, 2013

"Saya nak chocolate fountain FREE"


Assalamualaikum...



Nakkkkk joinnnnn ...... sebenarnya dah lame da klik Like and folow blog 'shelovechocolate' nih tapiiiii kurang berkesempatan untuk membuat entry sesimple alam nih.....maafkan sy :p heheheheh

Sekali tertgk date....ooomakkkauuu dah nak dekat duedate...kihkih so, wajib rajinkan diri up kn entry utk nk joinnn segmen yg best nih....mane tahu ade rezeki jadi bertuah di kalangan yang bertuahhhh....insyallah.

Done!
posted from Bloggeroid

:: Terima Kasih ::

Friday, May 24, 2013

Teaser Our Trip :)


Assalamualaikum

Terasa lamanya menyepi diri dari blog kesayangan hamba ni....hukhuk maafkan saya! mood nak membebel dalam blog sendiri tak berapa nak 'mari' laa...so, asyik membaca blog orang lain je...blog sendiri terbiar sendiri tanpa berupdate...sabar je la kan...kalau ikut kan dah banyak berhutang dengan blog sendiri nih...hehehe entry tertunggak gara-gara penyakit Malas menjelma...tapi tetap jugak nnti nak update tentang awesome trip yang baru je aku pergi...sangatttttt best hokeh...1st time kata koo...

Nanti akan menyusul entry our trip awal bulan April yang lalu...kami ke..................Sawadikapppp!!! kap kun kaaa...Insyallah...aku nak tulis satu-satu tentang trip tuh...mybe kenangan tuh sangat manissss untuk aku ingat..kenang bila da tua nanti...hikhikhik takpun untuk rujukan suatu hari nanti...mane tahu kn nak pergi lagi ker... paling best bila dapat pergi bercuti bersama kawan baik...even yang tak rapat pun boleh jadi lagik rapat...eh? hehehehe tapi yang pasti sekarang...sewaktu aku tengah taip entry nih...aku rase rinduuuuu sangat dengan moment time kat sana. 

Walaupun terlampau banyak sangat cabaran...dugaan yang sangat tak terduga..tapi alhamdulillah...kami selamat balik ke malaysia dengan selamat.. Orang kata dugaan dan cabaran yang kita lalui akan menjadi kan ia satu pengajaran dan kekuatan kita pada masa akan datang. Aku simpan kata-kata itu!

Sebelum aku bercerita secara part by part...eloklah cuci-cuci mata dulu tgk sekeping dua dulu yer gambo...

 :: Aku is cuak...harimau itu real punye hokeh! ::

 :: Kenduri Kawen at Pataya..hihihi kat negara org pun dpt undangan jugak ::

 :: Aku is  Overexcited than other ::

:: Fav place...Floating Market at Bangkok :: 

So....stay tuned! :)



:: Terima Kasih ::

Thursday, April 18, 2013

Briefing & Annual Dinner 2013 , Theme : Agent & Espionage , Sunway Hotel Spa & Resort :)

Assalamualaikum

Setiap kali aku bukak blog...aku mesti sentap lelebih sebab tgk entry dok takat tuh ja dari 2 minggu lepas...haishhh tak boleh jadik gini....harus tetap wajib update nanti tak ade la org masuk blog duk jemu nengok entry sama ja...eh? ada ka org masuk tgk??? kikikiki

Ikut hati banyak ja mende yang nak di update dalam blog nih...al maklum la... aku nih cepat ja lupa...haishhh mane boleh beb...kenangan wooo...kalau di lupakan camne mau di kenang bila dah tua-tua :p . Hokeh, aku nak cerita tentang Annual Dinner kali ke dua company aku...hukhuk orang selalu buat hujung-hujung tahun kan? apesal ntah tetiba buat Annual dinner awal tahun cenggini...sebenarnya tahun 2012 tak de annual dinner...takut kitaorg majuk lelebih...so, company buat ler awal bulan April baru-baru nih...ecececcece ingat diorag heran sangat kalau ko majuk...ceh!

Pada 5 April 2013 yang lalu bertempat di Sunway Hotel Spa & Resort...Kami di berikan Off Day sempena Event Dinner yang akan di buat secara besar-besaran pada malam itu...heh! ingat nk p dinner boleh p berlenggang cenggitu ker?? jangan harap beb...jangan harap...company aku takkan sesenang jiwe je bg offday kat semua staff semata-mata nak dtg dinner bergaya sakan gitu....kene attend briefing beb...briefinggggg...huk aloh! paling tak suka....start dari pukul 8 pagi kami di wajibkan terpacak kat depan pintu dewan untuk register... kami biase la..terbabas sesat plus gara-gara ade budak bangun lambat...so, kami sampai dalam 8.30 pagi...nasib ler staff ramai...so, xdela nampak sangat kami nih lambat huhuhu


:: Time dalam dewan...briefing time ::

After register semua...bermula la sessi ucapan...taklimat bagai...huhuhuhu 20 minit terawal...fokus ke depan stage...hehehheeh selepas itu? faham-faham sudah...kami pilih port kedua hujung...so, bermula la segala drama, sembang menyembang di dalam kertas oleh aku liza n emy...kami kan bff...so, time tuh la kami nak bersembang bagai hakhakhak nasib bos-bos duk depan...kami hanya bagi perhatian bila ceo start cite pasal incentive ja...kuikuikui.

Kenapa company aku selalu buat briefing kalau time-time nak buat dinner? sebab... company aku nih ade site kat seluruh malaysia...so, untuk berkumpul semua mcm nih bila ade event ja...so, sebelah siangnya mmg akan di buat event taklimat ala-ala nk suai kenai dengan engineer dari site2 luar la...dan untuk pertama kalinya...event tahun nih berjaya mengumpulkan semua staff...yeay! sebelum nih staff yg offduty je yg datang...yg onduty kene bertugas...tapi kali nih...alhamdulillah...di permudahkan urusan untuk berkumpul semua....seronokkkk sangat sbb dapat jumpe secara depan2...sebelum nih just kenal nama dalam email ja.. hehehe.

:: Eh? Apsal aku pegang passport??heheheh 

Engineer duk site luar la paling besttttt sebab dapat bilik kat hotel tuh...huh! kami yang duk area sepang nih...xdapat...jealous hokeh! tuh yg terkejar-kejar tak cukup tido tuh..dahla event dari pagi sampai tengah malam...nasib kurang baik bila engineer perempuan hanya ade 8 orang ja berbanding dgn engineer lelaki yang berpuluh-puluh tuh...so, kami hanya menumpang je la kat bilik engineer pempuan dari site luar...sedih!



 :: Simple kan kami pakai?? hehehe ::

Tema Untuk dinner kami adalah :: Agent & Espionage ::  Gigih kami duk pk nak pakai ape...huhuhu disebabkan kami malas nak beli baju baru sbb tak de motip sgt nak glam2 pada malam itu...hahahaha kami  lebih fokus kepada hadiah lucky draw & makanan yang bakal di hidangkan sahaja...hekhekhek kalau nak glam-glam bukan kami lorr....sbb? dak2 hq lagi excited...so,kite bagi kat diorang aje lerr.

 :: Posing tetap posing k ::

 :: Dalam gambar yg aku sensorang je pompuan tuh...tuhla team aku...LCCT team..yeay! ::
Mau aku tak garang....semua lelaki kat site aku...so, kene tunjuk garang..kalau tak kene buli...kehkehkeh

:: Gambar atas tuh..mamat staff dari maldies...aku snap picture dye...skali dye nampak...dye ajak amik gambar gan dye...heheheh malu2 ai taw ::

 Acara malam tuh mmg bestttt sangat... fuhhh abes segala moyang tok nenek james bond keluar..hihihi kate tema ala-ala spy kan...yang terbaru k-bond ...hahahah sape tuh? bosss aku lerr...hikhik hensem wooo beliau. Makanan pun sodap2..teruja sangat..hihi sebab buffet...yeay! boleh ulang makan berjuta kali.... aku paling tak suka kalau makan dinner berhidang bagai...sbb mcm protokol sangat :l . 

 :: Harap Maklum...kami xbuat dinner kat obersi okeh?hehehe berpassport2 bagai nampak...itu hanyalah invitation card...comel kan..kreatif! ::

Paling gembira aku rase kaum adam...hahahah sebab? persembahan malam tuh sangat seksa woiii.... ternganga mulut dak-dak laki nengok pompuan menari ala-ala pakai bikini....perghh! sakit mata woiii.... kalau yg ori pompuan xpela jugak...yg jenis separuh-separuh pun ade jugak weh. sabar je laa.... Artis jemputan harusla ade....Douglas Lim buat lawak ats stage...okeh la...chineese comedian...lgpun dak hq aku ramai yang chineese plus bos-bos besar pun ramai chineese.

Tang Lucky draw pada malam tuh...aku rase malam paling bertuah kot walaupun aku tak berapa bertuah...huhuhu daripada 10 orang duk semeja gan aku...hanya 3 orang je yang tak berapa bertuah...termasuk aku lettew! yg lain balun bawak balik adiah yang supergempak sey! xde da setakat kettle, iron nih... yg besar2 gedabak semua...mau tak haru aku bila aku tak berapa bertuah tuh...lagi aku nak pengsan bila kedua-dua bff aku bawak balik ipad mini weh...di ulang...Ipaddddd miniiiii hokeh!! pitam sekejap!. hahahah yg sorang lagik duk usung tv LCD 42 inci...hoiii!!! aku nakkk wehhh....aku mmg duk igidam tv besaq jaaa...tapi apekah ? huh! xpe..tunggu tahun depan...confirm aku dapat...eh?

Secara keseluruhannya...aku happpyyyy sangat sebab dapat attend gathering nih...insyallah..tahun depan..kalau projek besaq banyak masuk....buat lagik yer bossss....:) dalam pada aku duk happy psl dinner nih...sebenarnya jauh di sudut hati aku...aku terkilannnn sangat...huhuhu kenapa dan mengapa ...biarla aku simpan sensorang...cehhh!!! tumbok kang!

See next year yerp kawan-kawan sekalian.... 


:: Terima Kasih ::

Friday, March 22, 2013

Program Mesra Amal Blogger bersama Anak Yatim Kasih Bestari


Assalamualaikum

Pertama-tama nya aku nak mintak ampun bebanyak sebab baru berkesempatan nak up entry tentang Program Bersama Anak Yatim nih.. Orang lain dah berpart-part dah...huhuhu tapi takpe, yang penting memori/kenangan berada di sana tetap segar dalam ingatan ni...cuma perlukan masa untuk memuntahkan semuanya di dalam blog untuk di buat tatapan pada masa depan he he he

Alhamdulillah... Pada Tanggal 24 Februari 2013 aku bersama housemate selamat sampai di Teratak Rumah Amal Kasih Bestari...huhuhu kami sampai lewat :( .... bukan kami sengaja tapi tuntutan kerja yang kami terpaksa dahului... kami bukan bekerja macam org lain keje...huhuhu kami shift malam, di sebabkan memang  dah niat dari awal-awal lagi nak pegi program nih..kami gagahi jua pecut dari sepang ke subang.. Nasib tak sesat...he he he. Malam tuh aku dah msj nadia (urusetia) yang kami kebarangkalian sampai lewat sikit...hehhehe


Di sebabkan kami agak lewat...kami blur di depan pintu pagar rumah amal tersebut...haishh, al maklum la...1st time join event blogger cenggini...semua muka-muka aku tak kenal... dalam hati "mane nadia nih? eh! tuh ker...nih ker?" hahahah sedaya upaya aku cuba ingat muka nadia nih...hahaha sebab dia satu-satu nya harapan aku kehkehkeh. Sesudah salam-salam dgn orang-orang kat meja, kami terus pegi dekat mereka-mereka yang sedang gigih mengecat. Semua tgh rajin bekerja..aku pun offer diri...nak cat kat mane nih? hehehe aku tak tahu pun yang ade kumpulan-kumpulan nih. Terus aku pegi ngecat kat pintu depan...warne purple mude...lagik la aku bersemangat nak cat... dari situ, bertegur sapa dengan mila...rupanya beliau yang mengetuai kumpulan ni..so, kami terus masuk group tuh..hehehe main sebat je group memane pun.

Berebut-rebut roller cat tuh gan budak2...hihihi rajin sangat...bagus betul! Rajin sangat sampai memanjat rak kasut..manjat gril semata-mata nak cat bahagian atas...aku rase aku ngan mila mulut duk " elok-elok dik...jatuh kan", " hey dik..jgn gurau2 ats nih", "Bahaya nih...dah...dah" hahaha risau kemain kami nih..takut woo nengok bdk2 duk manjat2 gitu. hehehe



Selepas siap, kami duk borak-borak gan budak-budak perempuan plak...malu + ayu2 mereka nh... ajak bergambo..malu-malu tapi nak...hehehehe sopan je..bila lunch...terus beratur p amik makanan..Menu: Nasi ayam + Mihun sup + puding jagung + nugget..best woo!! terus hilang penat mengecat.

Sebelah petang, ade aktiviti bersama anak-anak yang comel nih...wohahaha, sengih sendiri bila ingat balik suasana time tuh...aku rase mcm aku overexcited cam doang..hihihi sekali sekala release tension kerja dgn buat aktiviti mcm tuh pun best!.. menjerit-jerit aku main game-game yang dah di aturkan tuh...hahahah


Aku kumpulan 7...Naruto group! Kumpulan kami Juara hokeh!jgn jeles....ahaks! Mase aktiviti buat barangan dalam rumah menggunakan kertas A4 tuh yang pencetus semangat, sebab? kalau tanye ahli group.... memula tuh, kami xde idea pun...hihi pastuh bdk2 nih p buat bekas guna A4...dari situ..satu satu idea kuar bagai mencurah-curah...hehehe. Aku sibuk buat jamban n shower...hehehe Ayu buat cermin.. kak aieyda buat pancuran air tuh...yang lain-lain tambah2 ape yg patut..memula buat gtu sbb memasing ckp..buat je ape2 asal jadi...hambik ko! sekali no 1..mau tak terkejut...kihkih idea bila bergabung...kebabommmm ler jawabnye. :)

Kumpulan kami banyak menjuarai aktiviti-aktiviti lain hehehe sampai ade kumpulan yang konon-konon meragui kemenangan group kami...kehkehkeh...inai tuh kategori sayur-sayuran yer tuan2 dan puan2...kihkihkih spontan habis kitaorg mase main aktiviti ke 3..aku lupe nama #sorry hehe



 :: With Abul ::
 :: With Nadia ::

Dalam group aku, ade budak nama Abul.. dye nih duk sebelah aku mase duk main games...hehehe byk cakap, aku duk sembang gan dye je... siap main lukis-lukis lagik gan dye... konan nak tgk sgt ape aku lukis..padahal ntah ape2 aku lukis...saje je aku xnak tunjuk kat dye..bkn main beria dye tarik kertas aku..he2... Ade sekali tuh...aku ajak amik gambo, dye pun sengih2..malu lettew! aku ckp " jom la abul...amik gambo sesame" sambil sengih..kepala dah teleng2 ke arah aku... heheheh nak tapi malu lettew! beria aku senyum...sekali...huh! si abul nih p zooommmmm sampai gedabak besor... amik gambo sendirik...gini ler jadinye...gelak2 dye tgk gambar tuh.. pandai plak kenakan aku..hihihi.. kali kedua..aku plak yg pegang camera tuh..cheeeseeee sesame gan dye.


Dalam event nih muka yang aku kenal hanya nadia dan boni kacak je...tapi aku mcm was2 tuh ker boni kacak..dalam blog mcm lain skit...hahahaha aku sllu la jugak tgk2 video yang dye buat, lagipun sape tak kenal Boni Kacak kan?? giler la xkenal..heh!hehehe so,nasib sempat tarik nadia kejap...sbb nak amik gambo sesama dulu...ore kampung kito tuh!hikhiks tak dan nak sembang lama-lama...aku taw dye super bz time tuh...xpe, nnti leh jumpe lagik.

 :: Wif Blogger ::

Sempat jugak amik gambo dgn blogger...time tuh xkenal pun nama ape...huhu sempat tanye, nama blog ape? sis tuh jawab "anggun...." pjg lagi nama nye..tp aku dgr anggun jer..huhuhu...dalam hati duk kata "xpa, lepas nih mesti kenal nama" hehheeh see.... dah kenal...blogger iman...anaknye nama anggun rupenye...comey sgt anaknye..tuhpun tgk kat fb :)

:: Gambar beramai-ramai sebelum balik ::

Pukul 5.30 petang kami terus gerak balik...tapi kami singgah kat petronas dulu.. watpe? kami rest sekejap sementara tunggu maghrib...huhuhu sekali terlelap dalam kete... Lepastuh? selamat masuk dalam perut ABC seksyen 2 + Burger bakor Yazid hehehehe Alhamdulillah.

p/s : kenangan terindah + best :)


:: Terima Kasih ::